Duursche waarden

Duursche Waarden

De Duursche Waarden de kraamkamer van de IJsselvallei. In 1989 is hier een groot natuur ontwikkelingsproject uitgevoerd. De Duursche Waarden is het eerste gebied in Nederland waar de natuur langs de rivier weer meer ruimte kreeg. In de uiterwaarden zijn twee geulen gegraven. Een kleine geul komt alleen bij hoogwater in contact met de rivier; een grotere geul is stroomafwaarts, via een opening in de zomerkade, met de IJssel verbonden. Door deze geulen komt er weer meer dynamiek in de uiterwaard. Hierdoor komt er een meer gevarieerd (en bij de rivier passend) ecosysteem terug in de uiterwaard.

Informatiecentrum IJssel

In het informatiecentrum IJssel te Den Nul, kunt u informatie vinden over de Duursche Waarden, de ontstaansgeschiedenis en de planten en dieren die er leven. Het gebied zelf is slechts voor een deel toegankelijk. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om van de natuur te genieten. Bij Fortmond staat een uitkijktoren. Vanaf dit punt heeft u een wijds uitzicht over het gebied en de IJssel.

Wandelen

Er is een wandelpad naar een vogelhut. De talrijke watervogels kunt u vanuit de hut ongestoord observeren. Reden genoeg dus om een bezoek te brengen aan de nieuwe natuur in de Duursche Waarden. Camping Het Klaverblad biedt u een unieke kan om dit alles van dichtbij mee te maken. Mini-camping Het Klaverblad  in de IJsselvallei bevindt zich aan de rand van dit prachtige natuurgebied de Duursche Waarden in Salland Overijssel.

Recreëren aan de zwemplas de lange kolk

Bij warm weer is het volop genieten bij recreatieplas de lange kolk. De plas bestaat uit een gedeelte voor kleine kinderen en een diep gedeelte. Recreatieplas de lange kolk is een overblijfsel van het voormalige zwembad de lange kolk.

Wat we bieden?

We zijn aangesloten bij

Een plek reserveren op Camping Het Klaverblad?